تاریخچه ساندویچ همبرگر

به گزارش وبلاگ گیتلب، همه چیز در مورد ساندویچ همبرگر | Hamburger Sandwich

همبرگر یکی از محبوب ترین ساندویچ ها و غذاهای فست فودی در جهان و غذای ملی ایالات متحده محسوب می گردد. اما به نظرتان تاریخچه به وجود آمدن این ساندویچ خوشمزه و لذیذ به چه زمان و چه کشوری برمی گردد؟ آیا همان طور که خیلی ها معتقدند همبرگر اصالتا متعلق به شهر هامبورگ آلمان است و به همین دلیل همبرگر نامیده می گردد؟! در این مطلب قصد داریم در مورد تاریخچه ساندویچ همبرگر صحبت کنیم و شما را با خود به جهانی خوشمزه و لذیذ این ساندویچ محبوب ببریم. با خبرنگاران همراه باشید.

تاریخچه ساندویچ همبرگر

همبرگر چیست؟

همبرگر که به نام های بیف برگر یا تنها برگر هم معروفیت دارد نوعی ساندویچ است که از یک تکه گوشت چرخ کرده که لای یک نان گرد قرار گرفته تشکیل می گردد. گوشت این ساندویچ می تواند در ماهیتابه سرخ گردد یا روی آتش گریل و کباب گردد. همبرگر با مواد مختلفی مثل کاهو، گوجه، خیارشور، پیاز، پنیر یا فلفل سرو می گردد و با انواع سس های خردل، مایونز، کچاپ و … سرو می گردد. با توجه به این که چه ماده ای در همبرگر استفاده شده باشد انواع مختلفی از این ساندویچ مثل چیزبرگر، ماشروم برگر و … به وجود می آید. به طور کلی اصطلاح برگر به تکه گوشتی گفته می گردد که در این ساندویچ استفاده می گردد. هرچند انواع گیاهی همبرگر هم وجود دارد که به جای گوشت از سبزیجات مختلف برای تهیه آن استفاده شده است.

تاریخچه همبرگر

ادعا و روایات زیادی در مورد تاریخچه ساندویچ همبرگر و منشاء به وجود آمدن وجود دارد که البته هیچ کدام قطعی و دقیق نیستند. مورخان معتقدند که قدمت مصرف گوشت چرخ کرده به سوارکاران مغول برمی گردد و در قرن 13 این غذا راه خود را به روسیه باز کرد و به استیک تارتار معروفیت پیدا کرد. از طریق تجارت و مبادلاتی که از طریق دریای بالتیک صورت می گرفت این روش مصرف گوشت چرخ کرده خام به شهر هامبورگ آلمان راه پیدا کرد. آلمانی ها تغییراتی در این غذا دادند و آن را سرخ می کردند یا به آن سوسیس اصافه می کردند. به این ترتیب این غذا که از گوشت چرخ کرده تهیه می شد تا قرن 17 به غذایی محبوب در آلمان تبدیل شده بود. با این حال اولین سند و نوشته در مورد ساندویچ همبرگر به کتاب آشپزی هنر آشپزی جامع و کامل نوشته حنا گلاس بر می گردد که در سال 1763 منتشر شده است. در این کتاب از سوسیس همبرگر دودی صحبت می گردد که از گوشت گاو چرخ کرده تهیه می گردد که با فلفل، نمک، میخک، جوز هندی، سیر و … مزه دار شده است. در سال 1802 دیکشنری انگلیسی آکسفورد اصطلاح استیک هامبورگ یا همبرگ را اضافه کرد که از تکه ای کوشت چرخ کرده نمکی و دودی شده همراه با پیاز و دو تکه نان تهیه می شد.

غذاهای دودی و نمک سود شده به ویژه برای دریانوردان و مسافرانی که مدت های طولانی در کشتی و سفر بودند مناسب بود. به همین دلیل در قرن 18 استیک هامبورگ راه خود را از طریق دریا به سرتاسر دریای آتلانتیک باز کرد. کشتی هایی که در جهت هامبورگو آمریکا تردد می کردند هزاران مهاجر آلمانی و هامبورگی را به دنیای جدی آمریکا رساندند و به زودی شیوه تهیه گوشت چرخ کرده هامبورگی در نیویورک رایج شد و رستوران های متعددی به ارائه ساندویچ همبرگر یا استیک هامبورگی پرداختند.

جالب است بدانید که خود آلمانی ها به این غذا همبرگر نمی گفتند و در عوض آن را به نام های فریکادل و بولت می شناختند!

ساندویچ همبرگر؛ خلاقیتی آمریکایی!

اما چه شد که استیک هامبورگی کم کم به ساندویچ محبوب و لذیذ همبرگر امروزی تبدیل شد؟ سوالی که تقریبا برای آن جوابی وجود ندارد این است که چه کسی اولین بار استیک همبرگر را لای دو تکه نان قرار داد و همراه با مخلفات و سبزیجات آن را به ساندویچ همبرگر امروزی تبدیل کرد؟ در این مورد هم فرضیه ها و داستان های متعددی وجود دارد. بر اساس کتابخانه کنگره، لوئیس لانچ در نیو هِون کنتیکت برای اولین بار در سال 1895 استیک همبرگر را لای دو تکه نان قرار داده است. داستان دیگر می گوید که تاریخچه ساندویچ همبرگر به یک دهه قبل و ویسکونسین بر می گردد. روایت دیگری هم بر این باور است که در سال 1885 یک رستوران که فروش زیادی نداشت برای افزایش مشتری ابتکار عمل به خرج داد و استیک گوشت را لای دو تکه نان قرار گرفته است تا غذایی قابل حمل و فوری باشد. تاریخچه شکل گیری ساندویچ همبرگر هرچه باشد و هرکس که برای اولین بار این خلاقیت را انجام داده باشد در نهایت این ساندویچ به سرعت محبوبیت پیدا کرد. در سال 1904 ساندویچ همبرگر به طور رسمی در نمایشگاه دنیای سنت لوئیس ارائه شد و در سال 1916 والتر اندرسون، سرآشپز مشهور کانزاسی نان ویژه ساندویچ همبرگر را تولید کرد. 5 سال بعد این سرآشپز رستوران وایت کاسل را افتتاح کرد و به این ترتیب اولین رستوران زنجیره ای ویژه برگر و ساندویچ همبرگر در دنیا به وجود آمد!

محبوبیت دنیای ساندویچ همبرگر

یک قرن بعد از این داستان ها، ساندویچ همبرگر به معروفیت و محبوبیتی دنیای دست پیدا کرده و در تمام کشورهای دنیا سرو می گردد. انواع بیشماری از ساندویچ همبرگر به وجود آمده و رستوران های زنجیره ای متعددی مثل مک دونالد به ارائه تخصصی همبرگر مشغول هستند. تنها در ایالات متحده سالانه حدود 50 میلیارد برگر مصرف می گردد؛ به عبارتی هر فرد آمریکایی به طور میانگین در هفته 3 ساندویچ همبرگر می خورد! همه این عوامل دست به دست هم داده اند تا ساندویچ همبرگر به عنوان غذای ملی آمریکا شناخته گردد. ساندویچ همبرگر 40% از مجموع ساندویچ های فروخته شده و بیش از 70% گوشت مصرفی در رستوران ها را به خود اختصاص داده است.

اگرچه در طول جنگ دنیای اول تلاش هایی برای تغییر نام همبرگر و حذف نام هامبورگ از آن انجام شد، اما همچنان دنیا این غذا را به عنوان ساندویچ همبرگر می شناسد. این ساندویچ با استیک هامبورگی اولیه تفاوت های اساسی دارد با این حال هنوز هم نام هامبورگ را یدک می کشد و همه آن را به این نام می شناسند.

منبع: theculturetrip.com

منبع: الی گشت

به "تاریخچه ساندویچ همبرگر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاریخچه ساندویچ همبرگر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید