طرز تهیه برنج آبکش و برنج دمی????

به گزارش وبلاگ گیتلب، برنج یکی از گزینه های همیشگی غذاهای ایرانی است. که به صورت روش های مختلف پخته شده و در کنار انواع خورش ها و کباب ها سرو می گردد. پلو در آشپزی ایرانی به برنجی گفته می گردد که در تهیه آن مواد دیگری مانند؛ گوشت، سبزیجات و حبوبات استفاده گردد و عمدتاً به صورت کته ای یا آبکش تهیه می گردد. پخت پلو به صورت کته ای دارای ریزه کاری ها و نکات مهمی است. البته به این نکته نیز دقت کنید که برنجی که به صورت کته ای درست می گردد، چربی کمتری در خود دارد و خاصیت بیشتری نسبت به برنج آبکش داشته.

طرز تهیه برنج آبکش و برنج دمی????

مواد لازم برای تهیه برنج آبکش :

  • برنج: 3 پیمانه
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه برنج آبکش:

اولین نکته برای درست کردن یک پلو خوشمزه، تهیه برنج مرغوب و درجه یک است. هرچه برنج شما کیفیت بهتری داشته باشد در نهایت پلو شما خوشمزه تر خواهد شد.

  • برای تهیه پلو به صورت آبکش، برنج را به دقت پاک کنید که سنگ ریزه در آن نباشد، سپس برنج را چندین بار در آب ولرم بشویید تا برنج شما زلال گردد و سپس آب آن را دور بریزید. دقت کنید که برنج را چنگ نزنید.
  • برنج را در کاسه ای بریزید و به آن آب و نمک اضافه کنید تا به مدت 2 تا 3 ساعت کاملا خیس بخورد. مقدار آب در کاسه باید به مقدار 1 بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. مقدار نمکی که باید بهره ببرید بستگی به مقدار برنج شما دارد. به ازای هر پیمانه برنج نصف قاشق غذا خوری نمک به برنج اضافه کنید.
  • یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن چند پیمانه آب به همراه مقداری نمک و روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا بجوش بیاید. سپس برنج را به درون قابلمه اضافه کنید و آن را با ملاقه خوب هم بزنید. بعد از گذشت حدود 10 دقیقه برنج را امتحان کنید که ببینید آیا برنج پخته است یا خیر (این زمان با توجه به نوع برنج شما متغیر است). اگر اطراف دانه های برنج پخته شده باشد و مغز آن کمی سفت باشد، وقت آبکشی برنج فرا رسیده است. برنج را درون یک آبکش بریزید و با آب سرد بشویید. قابلمه را بعلاوه با آب سرد بشویید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا آب داخل آن تبخیر گردد.
  • مقداری روغن در کف قابلمه بریزید و در صورت تمایل به آن ته دیگ نان یا ته دیگ سیب زمینی اضافه کنید. به این صورت که سیب زمینی را پوست بگیرید و بشویید و به صورت حلقه حلقه برش دهید و سپس حلقه ها را در کف قابلمه قرار دهید. سپس برنج را با کفگیر به روی ته دیگ بریزید. سعی کنید طوری برنج را در قابلمه بریزید که یک شکل مخروطی مانند به خود بگیرد. سپس برای خوشمزه تر شدن پلو مقداری کره یا روغن کرمانشاهی در داخل قابلمه روی برنج قرار دهید.
  • در قابلمه را بگذارید، بهتر است که در قابلمه شما یک دم کنی بر روی آن داشته باشد و بعلاوه از یک شعله پخش کن نیز بهره ببرید. در ابتدا حرارت را زیاد کنید تا بخار در قابلمه بپیچد، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا پلو با آرامی دم بکشد و جا بیفتد. برای پخته شدن به حدود 45 دقیقه وقت احتیاج دارید.

    رشته پلو، یک پلو خوشمزه:

    در ایران انواع اقسام پلو درست می گردد و هرکدام هواداران خاص خودشون رو دارند، اینجا به طور خلاصه توضیحاتی داده شده است.

    طرز تهیه رشته پلو: ابتدا پیاز و خرما و کشمش را تفت می دهند. سپس رشته و برنج را آماد می نمایند. و هنگام ریختن برنج و رشته در قابلمه خرما و کشمش را به آن اضافه نموده تا به همراه برنج حدود 40 دقیقه دم بکشند.

    برای اطلاعات بیشتر طرز تهیه رشته پلو را بخوانید.

پخت پلو به صورت کته ای:

  • بعد از اینکه برنج را پاک کردید آن را با آب ولرم چندین بار بشویید تا آب برنج شفاف گردد. سعی کنید برنج را چنگ نزنید.
  • برنج شسته شده را درون یک کاسه بریزید و بر روی آن آب و نمک اضافه کنید و 2 تا 3 ساعت به برنج وقت دهید تا کاملاً خیس بخورد. مقدار آبی که برنج اضافه می کنید، باید یک بند انگشت از سطح برنج بالاتر باشد. مقدار نمک نیز به ازای هر پیمانه برنج نصف قاشق چای خوری نمک اضافه کنید.
  • در گام بعدی یک قابلمه را انتخاب کنید، برنج را به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. سپس به قابلمه دو قاشق غذا خوری روغن مایع اضافه کنید و برنج را خوب هم بزنید.
  • سپس بعد از اینکه آب برنج رو به تمام شدن رفت، با یک قاشق با دیگر برنج را هم بزنید و بعد در قابلمه که بر روی آن دم کنی واقع شده است را بگذارید. بهتر است از شعله پخش کن بهره ببرید و حرارت اجاق گاز را بر روی کم قرار دهید تا برنج به آرامی پخته گردد.

    برای تزئین و زیبا کردن برنجتان می توانید از زعفران بهره ببرید.

    طرز تهیه برنج زعفرانی:

    طرز تهیه برنج زعفرانی بسیار آسان است فقط کافیست زعفران خود را دم نموده و قاطی برنج پخته شده بکنید. البته دقت کنید مقدار زعفران دم نموده با مقدار برنج زعفرانی که می خواهید درست کنید متناسب باشد.

    برای تماشا طرز تهیه برنج زعفرانی کلیک کنید.

    ما انواع برنج داریم که برنج سفید و برنج قهوه ای از محبوبترین اون ها هستند. خواص برنج و بعلاوه طرز تهیه هر برنجی بسته به نوع برنج و مرغوبیت آن فرق دارد. برنج قهوه ای املاح بیشتری نسبت به برنج سفید دارد و کمیاب تر از برنج سفید است.

    طرز تهیه برنج قهوه ای:

  • یک پیمانه برنج قهوه ای را با دو پیمانه آبی که به نقطه جوش رسیده اضافه کنید و آن را روی شعله قرار دهید.
  • بعد از جوش آمدن مجدد آب، حرارت آن را کم کنید و درب ظرف را در حالت بسته قرار دهید و بگذارید برنج حدود 45 دقیقه بپزد. به همین سادگی برنج شما آمادست. پیشنهاد می کنم برای اطلاعات بیشتر حتما مطلب برنج قهوه ای را مطالعه کنید.

نکته جالب که شما می توانید با استفاده از ماکروویو و پلوپز هم برنج درست کنید.

پخت برنج در ماکروفر:

کافیست برنج را به همراه آب و نمک در ظرف مناسب ریخته و در مایکروفر بگذارید. سعی کنید که مقدار ظرف را رعایت کنید و حجم آبی که به ظرف اضافه می کنید تا نصف مقدار ظرف باشد. ظرف را در مایکروفر قرار دهید و بیشترین توان مایکروفر به مدت 10 دقیقه آن را روشن کنید. سپس ظرف را از مایکروفر خارج کنید و برنج را هم بزنید. دوباره ظرف را در مایکروفر بگذارید و این بار با دو پله پایین تر از توان حداکثری مایکروفر به مدت ده دقیقه آن را روشن کنید تا برنج شما آماده گردد.

پخت برنج در فر:

برنج شسته شده را درون یک کاسه بریزید و بر روی آن آب و نمک اضافه کنید و به برنج وقت دهید تا کاملا خیس بخورد. مقدار آبی که برنج اضافه می کنید، باید یک بند انگشت از سطح برنج بالاتر باشد. برنج را به همراه همراه چند قاشق غذا خوری روغن مایع در پلوپز قرار دهید و پلوپز را به برق متصل کنید و آن را روشن کنید. دیگر احتیاج به انجام کاری نیست تا برنج شما آماده گردد.برای پخته شدن بهتر برنج، بعد از اینکه آب آن جوشیده شد. دو الی سه بار برنج را با یک قاشق هم بزنید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه برنج آبکش و برنج دمی????" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه برنج آبکش و برنج دمی????"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید